maanantai 22. lokakuuta 2012

No nythän ne tempun tekivät!

Se on sitten niin  että enää ei lennellä Tampereelta Kaunasiin. Jo kohta lennellä kyllä Tampereelta oikeastaan mihinkään, sillä Tampereen lentokentän tukeminen on Euroopan Unionin vapaan kilpailun vastaista. Äänet päässäni huutelevat jotakin perinteisten lentoyhtiöiden tukemisesta - sillä olisihan se nyt aivan väärin, jos maakuntien ihmiset saisivat lentää halvemmalla, kuin kehäkolmoslaiset.

Jos kyseessä olisi todellakin hyvin suunniteltu manööveri ylihintaisten lentoyhtiöiden puolelta, ei se olisi todellakaan ainoa. Ehkä olette lukeneet Swedish Matchin "lahjusskandaalista", jossa yhtiötä pyydettiin antamaan lahjus Maltan komissaarille. Lahjusta pyytänyt komissaarin tuttu saattoi olla toki tupakkalobbareiden palkkaama, mutta sitä saa Maltan mediakenttä pohdiskella keskenään. Meille muillehan riittää se, että nyt ei tule askeihin syöpäkuvia ainakaan vuoteen. Sen verran takapakkia jo muutenkin hidastettuun tupakoinninvastaiseen työhön tästä tuli. Kohta ne vetoavat vielä siihen, että tupakointi on osa Eurooppalaisuutta (isolla E:llä) ja tupakkateollisuus verkostoineen työllistää puolet mantereen työkykyisistä. Tilastot ovat aina laatijansa näköisiä.


Palataan aiheeseen, eli Kaunasiin. Palaaminen on todellakin paljon vaikeampaa tänä päivänä, mutta ei mahdotonta. Vaihtoehtoja on yhä olemassa:

1) Eurolines - Eurolinesin bussit kulkevat Tallinnan satamista Kaunasiin - matkalla saattaa olla vaihto Riikassa. Hinta on suhteellisen edullinen, ja ilmaisella Viking Linen kortilla laivareissunkin saa hyvään hintaan.

2) Air Baltic - niin paljon kuin tätä haluaisinkin suositella, ei Air Baltic ole kovin loistava vaihtoehto. Lennot ovat kaikki reititetty Riian kautta, ja erityisesti Tampereelta lennettäessä odottelua tulee hieman liikaa. Hinnatkin ovat kovia. Mutta, siinähän voi sitten olla vaikka yötä Riiassa itseään balsamoimassa.

3) Finnair - olen muutamaan kertaan joutunut tilaamaan Air Balticilta uudet liput Vilnaan, kiitos meidän kaikkien rakastaman kotimaisen lentokoneoperaattorin ja tax free-kaupan pyörittäjän. Finnairilla kuitenkin pitäisi päästä Vilnaan, ja Vilnasta taasen pääseen bussilla/junalla Kaunasiin.

4) Oma auto. Todella kätevä. Ei kovin ympäristöystävällinen vaihtoehto, mutta kun matkustajia on enemmän kuin kaksi ja tavaraa mukana, kyllä sen kestää. Polttoainekin on etelässä halvempaa ja siellä saa sentään ysiviitosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit kirjoittaa palautetta tai esittää kysymyksiä